Bible Trivia

1) Who was Joseph’s father?
a) Jacob  b) John  c) Gabriel  d) Luke

2) How many brothers did Joseph have?
a) 5  b) 15  c) 11  d) 2

3) What gift did Joseph’s father give to him?
a) A coat of many colors  b) A purple feather c) A copy of the Bible  d) A red cross

4) Why did Joseph’s brothers hate him?
a) He was the best athlete in the family  b) He was the runt of the family tree  c) He was less intelligent than the other brothers  d) Their father loved Joseph most

5) What was the recurring theme in Joseph’s dreams?
a) Joseph’s family would bow down to him  b) Egypt would fall to famine  c) Joseph’s father would suffer a gruesome death  d) Egypt would fall to neighboring nations

6) Which of Joseph’s brothers convinced the others to not kill Joseph?
a) Thomas  b) Reuben  c) Jacob  d) Vincent

7) Instead of killing Joseph, his brothers _____________.
a) Held his head underwater  b) Stabbed him in the side  c) Threw him in a pit  d) Had their father ground Joseph

8) At what price did the merchantmen buy Joseph from his brothers?
a) 40 pieces of gold  b) 20 pieces of silver  c) 30 pieces of copper  d) 40 dollars

9) Who bought Joseph from the merchantmen?
a) Potiphar  b) Spartacus  c) Gladys  d) Tiberius

10) What office did Joseph hold in Potiphar’s household?
a) Potiphar’s personal chef  b) Jester  c) Overseer of the house  d) Mathematician

Answers: 1) A  2) C  3) A  4) D  5) A  6) B  7) C  8) B  9) A  10) C

Support Christian Journalism

Free Speech is Free, but the cost to publish Free Speech is not. The assault on honest, Christian Journalism and Media has taken a devastating toll during this past year. Many Christian media outlets have not survived.

It is through your Generosity and Support that we are able to promote Free Speech and Safeguard our Freedoms and Liberties throughout our Communities and the Nation.

A donation of any size makes a Big Difference. Please consider donating or subscribing today. Thank you for your Support!

Hannah Menslage
Hannah Menslage

Hannah Menslage is the assistant publisher and editor of Katy and Fort Bend Christian Magazines. She also writes a lifestyle column and manages the social media accounts for these publications. Hannah is a journalism/communications student in the Valenti school at the University of Houston. In her free time, Hannah enjoys gardening, cooking and baking, hanging out with her dog and cat, writing and completing fun DIY projects. Contact her with any questions at hannah@katychristianmagazine.com.