Bible Trivia

1) The wise men traveled ________________ to Jerusalem. (Matt. 2:1)
A) Southward
B) Eastward
C) Westward
D) Northward

2) How many wise men brought gifts to Jesus?
A) 3
B) The Bible never says
C) None
D) 2

3) Who diligently asked the wise men about baby Jesus? (Matt. 2:7)
A) King Pilate
B) King Herod
C) King David
D) King Elias

4) Why did this man want to lean more about Jesus’ whereabouts? (Matt. 2:16)
A) He wanted to worship Jesus
B) He wanted to kill Jesus
C) He wanted Jesus to heal him
D) He wanted to ask Jesus to be the heir to his throne

5) What guided the wise men to find Jesus? (Matt. 2:9)
A) A dove
B) Their dreams
C) A star
D) An angel

6) What gift did the wise men NOT give Jesus? (Matt. 2:11)
A) Silver
B) Gold
C) Myrrh
D) Frankincense

7) What was Jesus’ approximate age when the wise men presented Him with gifts? (Matt. 2:16)
A) 10 years old
B) less than 2 years old
C) 12 years old
D) 6 years old

8) Why did Jesus’ family flee Bethlehem? (Matt. 2:12-13)
A) God would destroy it
B) They couldn’t pay all of their taxes
C) The king of Jerusalem wanted to kill Him
D) The Gentiles hated Joseph

9) To where did Jesus’ family flee from Bethlehem? (Matt. 2:12-15)
A) Samaria
B) Greece
C) Egypt
D) Nazareth

10) When they returned, where did Jesus and His family dwell? (Matt. 2:23)
A) Egypt
B) Samaria
C) Greece
D) Nazareth

Answers: 1)C, 2) B, 3) B, 4) B, 5) C, 6) A, 7) B, 8) C, 9) C, 10) D

Support Christian Journalism

Free Speech is Free, but the cost to publish Free Speech is not. The assault on honest, Christian Journalism and Media has taken a devastating toll during this past year. Many Christian media outlets have not survived.

It is through your Generosity and Support that we are able to promote Free Speech and Safeguard our Freedoms and Liberties throughout our Communities and the Nation.

A donation of any size makes a Big Difference. Please consider donating or subscribing today. Thank you for your Support!

Hannah Menslage
Hannah Menslage

Hannah Menslage is the assistant publisher and editor of Katy and Fort Bend Christian Magazines. She also writes a lifestyle column and manages the social media accounts for these publications. Hannah is a journalism/communications student in the Valenti school at the University of Houston. In her free time, Hannah enjoys gardening, cooking and baking, hanging out with her dog and cat, writing and completing fun DIY projects. Contact her with any questions at hannah@katychristianmagazine.com.