News

Bible Trivia

By  | 

Bible Trivia Leaves1.) What is the common name given to the first four books of the New Testament?
A) The Holy Four    B) The Prologue    C) The Gospels     D) The Beginning

2.) Who wrote most of the books in the New Testament?
A) Paul    B) John    C) Luke    D) Jesus

3.) Who wrote the Acts of the Apostles?
A) Paul    B) Washington    C) Luke    D) Gabriel

4.) Which book comes last in the New Testament?
A) Ezekial    B) Numbers    C) Genesis    D) Revelation

5.) What does the word gospel mean?
A) Hymns to God    B) Good News    C) Stories    D) Eternal Salvation

6.)Who was the king of Judea at the time of Jesus’ birth?
A) Herod the Great    B) Samuel the Brave   C) King James III    D) King James II

7.) Which gospel records the fewest of the miracles performed by Jesus?
A) Matthew    B) Luke    C) James    D) Mark

8.) In what water was Jesus baptized?
A) The Nile River    B) The Mississippi River  C) The Dead Sea    D) River Jordan

9.) What miracle did Jesus perform at the marriage in Cana?
A) Turning grain into bread    B) Turning grape juice into wine   C) Turning water into wine    D) Turning fish into bread

10.) Who was the tax collector that climbed up a tree so he could see Jesus?
A) Zacchaeus    B) Ezekial    C) Abraham    D) Joseph

Answers: 1) C,  2) A,  3) C,  4) D,  5) B,  6) A, 7) A, 8)D, 9)C, 10)A

You must be logged in to post a comment Login